Beschrijving

Op een prachtige locatie gelegen nabij het gebied “De Loenermark” staat deze dubbel bewoonbare woonboerderij met diverse opstallen op een perceel van ca. 7260 m². 
De woning wordt direct omgeven door landerijen in een bosrijke omgeving waar u vanuit uw tuin heerlijk van kunt genieten. 

In de nabije omgeving zijn er veel wandel-, en fietspaden. Voor paardenliefhebbers zijn er bovendien ruiterpaden en menroutes waardoor er geweldige buitenritten gemaakt kunnen worden. 
Toch staat u ook binnen enkele minuten in de dorpskern van het gezellige plaatsje Loenen, waar alle voorzieningen aanwezig zijn en is het gunstig gelegen vlakbij snelwegen waardoor u binnen een half uur in Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zutphen kunt zijn. 

De woonboerderij bestaat uit de nummers 7 en 7a.

Indeling nummer 7: Deze woning is geheel gelijkvloers en heeft een afmeting van circa 62 m².

Begane grond:
Entree, bijkeuken met witgoedaansluitingen, hal met aansluitend het toilet, de badkamer met douche en wastafel, slaapkamer met vaste kast en de sfeervolle woonkamer met aan de voorzijde een erker waardoor er veel lichtinval is. Aansluitend de keuken met uitzicht op het verhoogde terras en toegang naar de tuin. Deze woning heeft ook een ruime berging. 

Indeling nummer 7a: Deze woning bestaat uit twee woonlagen en heeft een afmeting van circa 190 m².

Begane grond:
Entree, L-vormige hal met een aparte garderobe en toegang naar de volgende vertrekken: de slaapkamer met vaste kastenwand, de trapopgang naar boven, de praktijk/kantoorruimte aan de voorzijde van de woning met erker, het toilet, de badkamer voorzien van een wastafelmeubel, inloopdouche en witgoedaansluitingen. Vervolgens komt u in een sfeervolle en lichte woonkamer/keuken met gebinten, gashaard en openslaande tuindeuren waardoor u heerlijk kunt genieten van de tuin en de vergezichten. In de woonkamer is er een open trap naar de vide op deze manier ontstaat er een ruimtelijk, open geheel waardoor beneden en boven een speelse verbinding krijgt.
De aansluitende keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, elektrische oven, afzuigkap, koel-vriescombinatie en vaatwasser, daarachter de bijkeuken met achteruitgang.
 
Eerste verdieping:
De eerste verdieping is vanaf twee kanten te bereiken door een vaste trap vanuit zowel de woonkamer als vanuit de hal. Vanuit de woonkamer komt u op de vide met daarachter een berging met vaste kastenwand en doorloop naar de aangrenzende slaapkamer met toegangsdeur naar de overloop met drie slaapkamers waarvan één met vaste kast.  

Bijgebouwen en tuin

Als u buiten om de woonboerderij heen loopt komt u uit op het erf met toegang naar de weilanden en de prachtige grote tuin met prieel en aan de andere zijde van het huis het verhoogde terras.  Op het terrein staan een open loods met daarin de berging voor nummer 7. De loods is opgebouwd uit steen en damwandplaat.

De bijbehorende schuur die is opgebouwd uit steen met damwandplaat biedt plaats aan 4 paardenboxen met daarachter ruimte voor koetsen, tuigen, zadels etc. Aan de linkerzijde is een open loods en aan de rechterzijde bevindt zich een ruime  werkplaats.

Kortom, deze woonboerderij biedt veel ruimte en mogelijkheden door de diverse opstallen en mogelijkheid tot dubbele bewoning.

Bijzonderheden:
•	Bouwjaar 1850, in de loop der jaren verbouwd, gebouwd en gemoderniseerd
•	Voorzien van 30 zonnepanelen (6500 Kwh per jaar)
•	Perceeloppervlakte ca. 7.260 m²
•	Inhoud woning 1081 m³
•	Woonoppervlakte 249,86 m²
•       Aangebouwde stenen berging 28,5 m²
•	Oppervlakte schuur ca. 204 m²
•	Oppervlakte open loods ca. 112 m²
•	Bouwjaar CV ketel Dalenk 7: 2010 en Dalenk 7a: 2015
•	Dubbele bewoning
•	Levensloopbestendig
•	Uitermate geschikt voor paardenliefhebbers zowel ruiters als menners kunnen hier hun hart ophalen. Maar ook voor iemand die de ruimte nodig heeft voor 
        een andere hobby is het een prachtige plek.

Kenmerken